Hoogbouw

Huishoudens in flats/appartementen en beneden-of bovenwoningen betalen per keer dat ze gebruik maken van de ondergrondse verzamelcontainer voor restafval.
 

Voor de locaties van de ondergrondse verzamelcontainers kijk op de kaart met containerlocaties.

Uitleg bij kaart: Op de kaart met containerlocaties zijn containers met twee inwerpopeningen (30 én 60 liter) rood. Containers met een blauw ballonnetje hebben enkel een inwerpopening van 30 liter. Containers met een groen ballonnetje hebben enkel een inwerpopening van 60 liter.

 

Mogelijkheden om beter afval te scheiden

Bij de tariefstelling voor 'betalen per keer voor restafval' is rekening gehouden met het feit dat afval scheiden in hoogbouw lastiger is. Daarom is uw tarief voor het aanbieden van restafval iets lager. Laagbouwbewoners betalen €5,- voor een kliko van 240 liter. Omgerekend naar een vuilniszak van 60 liter is dat €1,25. U betaalt hiervoor echter €1,-. (zie ook pagina 'Betalen per keer'). 

Toch zijn er voldoende mogelijkheden voor u om afval goed te scheiden:

Oud papier en karton scheiden

1.U verzamelt het papier in doosjes of bundelt het met touwtjes en zet het eens per maand aan de weg. 

2.U vraagt alleen of samen met een aantal medebewoners een papierkliko aan. U bent wel zelf verantwoordelijk voor het plaatsen in een berging of binnentuin en voor het eens per maand aan de weg zetten van de papierkliko. In verband met de brandveiligheid mag u de kliko niet plaatsen op galerijen of in een gemeenschappelijke hal. Voor meer informatie en aanvragen, neem contact op met ACV via renkum@acv-groep.nl of via (0318) 64 81 60.

Groente-, fruit- en tuinafval scheiden en etensresten (gft+e) scheiden

U vraagt alleen of samen met een aantal medebewoners een kliko voor gft+e(tensresten) aan. U bent wel zelf verantwoordelijk voor het plaatsen in een berging of binnentuin en voor het eens per week (in de wintermaanden december tot en met februari eens per maand) aan de weg zetten van de kliko voor gft+e. Deze kliko mag u in verband met de brandveiligheid niet plaatsen op galerijen of in een gemeenschappelijke hal. Voor meer informatie en aanvragen, neem contact op met ACV via renkum@acv-groep.nl of via (0318) 64 81 60.

Plastic verpakkingen, metalen verpakkingen / blik en drinkpakken (pmd) scheiden

Plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drinkpakken (pmd) kunnen in de oranje pmd-zakken. Deze zakken worden elke donderdag opgehaald. 


Inzameldagen kliko's

De ophaaldagen voor uw adres vindt u op de online afvalkalender www.mijnafvalwijzer.nlof via de app 'Afvalwijzer' (beschikbaar voor iPhone, iPad, Android- en Windows 8 phone). Tip: stel een herinnering in zodat u weet wanneer we de kliko komen legen of pmd-zak op komen halen.