Medische regeling

Heeft u vanwege medische redenen veel stoma- en/of incontinentiemateriaal? Dan kunt in aanmerking komen voor een speciale regeling. Deze regeling houdt in:

  • Adressen met kliko's kunnen voor stoma- en/of incontinentiemateriaal gratis een extra luchtdichte kliko krijgen die geur afsluit (zelfde type als op afbeelding alleen met een geel deksel). Deze speciale luierkliko van 240 liter kan tegelijk met de restafvalkliko aan de weg gezet worden. U betaalt hiervoor 50% van het 'betalen per keer' tarief. Voorkom stankoverlast, verpak de luiers in een dichtgeknoopte zak.
  • Adressen in de hoogbouw kunnen 30 keer per jaar gratis een 60 liter zak of 60 keer per jaar gratis een 30 liter zak met stoma- en/of incontinentiemateriaal in de ondergrondse verzamelcontainer gooien.

Een aanvraag voor de regeling medisch veroorzaakt afval kunt u indienen via één van onderstaande formulieren:

-aanvraagformulier eigen verklaring regeling medisch veroorzaakt afval woningen met kliko's
-aanvraagformulier eigen verklaring regeling medisch veroorzaakt afval hoogbouw

U kunt een aanvraagformulier ook op het gemeentehuis in Oosterbeek ophalen. Voeg een bewijsstuk toe bij uw aanvraag, zoals een doktersverklaring, rekening van apotheek of verzekeraar. Wilt u meer uitleg over de regeling of lukt het u niet om het formulier te downloaden of in te vullen, neem dan contact op met ACV via (0318) 648 160.

 

Tip: wasbaar incontinentiemateriaal

Sommige mensen zien kans om medisch afval te voorkomen en zo de kosten te verminderen door gebruik te maken van wasbare materialen, zoals speciale wasbare slips, inleggers en onderleggers. Misschien is dat iets voor u? Op internet kunt u bijvoorbeeld kijken bij aanbieders zoals DryMed, Contence of Swaens.