Nieuws

Foto Noteer alvast in uw agenda: pmd-zakken vanaf september 2017 wekelijks opgehaald

Noteer alvast in uw agenda: pmd-zakken vanaf september 2017 wekelijks opgehaald

Geplaatst op 22 juli 2017

Mede dankzij de nieuwe afvalinzameling is het aanbod van plastic verpakkingen, metalen verpakkingen/blik en drinkpakken (pmd) in gemeente Renkum sinds de start van de inzameling in 2015 meer dan verdubbeld. Daarom gaat ACV vanaf september 2017 de oranje pmd-zakken wekelijks op donderdag ophalen. Noteer dit alvast in uw agenda.

Lees verder

Foto Nieuwe afvalinzameling succesvol

Nieuwe afvalinzameling succesvol

Geplaatst op 22 juli 2017

Sinds januari 2017 wordt in onze gemeente Renkum het afval op een andere manier ingezameld. Zo heeft de duobak plaatsgemaakt voor afzonderlijke kliko’s voor restafval en voor gft+etensresten. Bewoners van appartementen en bovenwoningen brengen het restafval naar ondergrondse containers. Het doel van de gewijzigde inzameling is om meer grondstoffen uit het te verbranden restafval te halen en 75% van het huishoudelijk afval geschikt te maken voor hergebruik. Inmiddels is de balans over de eerste 4 maanden opgemaakt. Daaruit is gebleken dat met de nieuwe manier van afvalinzameling alle doelen worden behaald.

Lees verder

Foto Taxus snoeien tegen kanker

Taxus snoeien tegen kanker

Geplaatst op 13 juni 2017

De jaarlijkse inzamelactie van taxussnoeisel tegen kanker gaat donderdag 15 juni weer van start.

Lees verder

Foto Past een ander formaat kliko toch beter bij uw huishouden?

Past een ander formaat kliko toch beter bij uw huishouden?

Geplaatst op 17 mei 2017

U heeft tot en met 8 juni de kans om eenmalig gratis uw nieuwe kliko’s voor restafval en gft+e(tensresten) om te ruilen voor het andere formaat. Bent u tevreden met uw nieuwe kliko’s? Dan hoeft u niets te doen. Het omruilen van uw kliko’s voor het andere formaat kost normaal gesproken €30,- .

Lees verder

Foto Elektrische apparaten voor dierenambulance Nederrijn

Elektrische apparaten voor dierenambulance Nederrijn

Geplaatst op 9 mei 2017

Heeft u nog spaarlampen of afgedankte elektrische apparaten liggen? Lever ze van 28 april tot en met 31 augustus in bij Afvalbrengstation ‘Veentjesbrug’. Zo maakt Dierenambulance Nederrijn kans op € 1.000,- van Wecycle. Ook kunt u zelf een nieuw apparaat winnen.

Lees verder

Foto Vervangende ophaaldagen afval in april

Vervangende ophaaldagen afval in april

Geplaatst op 12 april 2017

Op maandag 17 april (Tweede Paasdag) en donderdag 27 april (Koningsdag) wordt uw afval niet ingezameld. We zamelen uw afval dan in op vervangende ophaaldagen

Lees verder